Restaurant 1877

Restaurant 1877 i Bergen

Restaurant 1877 i Bergen – Byen er Bergen og restauranten er 1877. Dette er, ifølge brukerne av Tripad visor, byens beste restaurant.

Historiske Kjøttbasaren

Historiske Kjøttbasaren , Restauranten ligger i den historiske Kjøttbasaren, midt i Bergen ,marked. Kjøttbasaren åpnet i 1877 (derav restaurantens navn) og het da Byens Bazar. Byens myndigheter fikk basaren bygget for å kontrollere torghandelen og salget av matvarer, både med tanke på fusk og hygiene. I 1894 ble bygningen bygget om og endret navn til Kjødbazaren. Bazaren var den eneste av sitt slag i Norge, og er nå en fredet bygning. Det skjedde i 1982 etter at noen av byens politikere først ønsket å rive bygget. Av alle salgsbodene er det nå bare en igjen.

Dedikerte svenske eiere

1877 åpnet i januar 2013. Restaurant 1877 er drevet av noen svært entusiastiske og dedikerte svensker. Dette merker du allerede ved døren, der du blir mottatt på en svært blid og profesjonell måte. Personalet deler velvillig kunnskap om mat, råvarer, vin, rettene og bygget du er i. En av eierne, svenske My, er selv tilstede for å sørge for at hver eneste gjest blir godt ivaretatt.

Lokale råvarer

Det er liten tvil om at restauranten er svært opptatt av å ta vare på gjestene sine. Like opptatt er de også av lokale råvarer, lokale produsenter og vestlandsk mattradisjon. Menyene er sesongbasert, men varierer også i henhold til hvilke råvarer som er å få tak i. Konseptet er enkelt. Du velger mellom en tre retters eller en fem retters meny. Det finnes også vinpakker du kan velge til, så her er alt lagt til rette for en helaften i Vestlandets tegn.

Skulle du ha behov for et mer privat selskap, tilbyr restauranten også et eget, lukket lokale for dette.

Da er det vel ikke annet å gjøre, enn å høre på Tripad visors brukere og ta en tur til Bergen for å nyte et godt måltid på byens beste restaurant!